EU osudila Izrael zbog planova o izgradnji novih domova

Evropska unija kritikovala je Izrael zbog planova o izgrađni više od 2.000 novih domova u naseljima na Zapadnoj obali.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.11.2019.

14:29

EU osudila Izrael zbog planova o izgradnji novih domova
Ilustracija: Depositphotos/ Andrew Lozovyi

EU je u saopštenju ponovila svoj dugogodišnji stav da je svaka aktivnost naseljavanja na okupiranom zemljištu nezakonita i da "narušava održivost" uspostavljanja palestinske države, preneo je AP.

Izraelska posmatračka grupa, koja je protiv naseljavanja, navela je da su izraelske vlasti prošlog meseca odobrile različite faze planiranja izgradnje 2.342 novih stambenih jedinica na okupiranoj Zapadnoj obali.

Oni su dodali da je Izrael već napravio planove za preko 8.300 domova ove godine, što je povećanje od 50 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova je odbilo da da svoj komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: