Beograđani, elektrane vam objasnile zašto su radijatori hladni

Mnogi Beograđani neprijatno su se iznenadili ovog jutra kada su u stanovima zatekli hladne radijatore, piše Blic.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 04.11.2019.

10:49

Beograđani, elektrane vam objasnile zašto su radijatori hladni
Sean Gallup/Staff/Getty images

Razlog nije bio kvar ili havarija, već je proceduralne prirode i stiče taj list i prenosi obrazloćenje Beogradskih elektrana: "Zbog visokih spoljašnjih temperatura vazduha, toplotni izvori 'Beogradskih elektrana' ne isporučuju toplotnu energiju potrošačima."

"Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu i Pravilima o radu distributivnog sistema isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6.00 i 9.00h temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa", stoji u obrazloženju.

Blic istiće da je u Beogradu u 8.00 izmereno 18 stepeni, zbog čega su radijatori u celoj prestonici hladni. Ako je suditi po prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda radijatori u beogradskim stanovima ostaće hladni barem do četvrtka.

Naime, sutra se najavljuju temperature od graničnih 12 do 25 stepeni, a u sredu temperatura u prestonici bi trebalo da oscilira između 15 i 19 stepeni. Dovoljno da "Beogradske elektrane" ne pokreću sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: