Objavljeni dokumenti o istrazi mešanja Rusije u predsedničke izbore SAD

Američko Ministarstvo pravde objavilo je pregled ispitivanja i imejlove istrage specijalnog istražitelja Roberta Malera o navodnom ruskom mešanju u izbore 2016.

Izvor: B92

Subota, 02.11.2019.

23:35

Objavljeni dokumenti o istrazi mešanja Rusije u predsedničke izbore SAD
Ilustracija: Depositphotos/ Aquir014b

Podaci su objavljeni posle odluke suda u sporu sa "Baz fid njuzom".

Kako prenosi Rojters, objavljeni dokumenti, na 500 strana, uključuju razgovore s Rikom Gejtsom, nekadašnjim zamenikom izborne kampanje predsednika Donalda Trampa, i sa Stivom Banonom, bivšim predsednikovim savetnikom.

Dokumenti uključuju i imejl korespondenciju izmedju Banona i Džareda Kušnera, visokog Trampovog savetnika i zeta, kao i "predlog da se pribave" i analiziraju imejlovi bivše državne sekretarke a kasnije Trampove protivkandidatkinje na predsednički, izborima Hilari Klinton.

Rojters podseća da je "Baz fid", pozivajući se na Zakon o slobodi informisanja, zatražio da mu se omogući pristup svim dokumentima povezanim sa istragom roberta Malera, inače bivšeg direktora FBI-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: