BG: Ubijen Ljubomir Marković VIDEO

Beograd -- Ljubomir Marković, u javnosti poznat kao jedan od vođa dela navijača Partizana, ubijen je u petak uveče u Beogradu, saznaje B92.

Izvor: B92, Večernje novosti, prva
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Alex_Schmidt
Ilustracija: Depositphotos/Alex_Schmidt

Pucnjava se dogodila na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.

Beogradski mediji su preneli da je Marković, u navijačkim krugovima poznat pod nadimkom Kića, bio pogođen sa šest metaka, ali o napadaču još uvek nema informacija.

Ubistvo se, prema navodima medija, dogodilo neposredno nakon što je Marković završio sa fudbalom u balonu.

Mediji javljaju da se sve odigralo brzo.

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće videti kako je ubica nakon ubistva pobegao sa mesta nesreće, prenose Novosti.

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj deo grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Marković se nalazio u grupi navijača Partizana koji su bili osuđeni za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine.

On je najpre osuđen na 30 godina zatvora, potom je kazna umanjena na 13 godina i dva meseca, a 2017. godine je odlukom o amnestiji izašao iz zatvora, uz uslovnu kaznu.

Po izlasku iz zatvora je ponovo viđen na tribinama utakmica sportskih klubova JSD Partizan, uz pripadnike grupe ubijenog Aleksandra Stankovića.

Ranije je bio blizan Milošu Radisavljeviću Kimiju, ali su se od Markovićevog povratka na tribine oni nalazili na različitim stranama, odnosno u odvojenim "frakcijama" navijača Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu