"Putin me veoma dobro zna, a zna i šta bi se desilo da ja pošaljem špijuna u Rusiju"

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je da njegova zemlja nikada nija bila talac pritisaka kada je reč o proterivanju ruskih diplomata.

Izvor: Sputnjik

Petak, 01.11.2019.

10:54

Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

On je to rekao povodom informacije da su bugarske vlasti proterale jednog ruskog diplomatu zbog sumnje da se bavio špijunažom.

„Predsednik (Rusije Vladimir) Putin me veoma dobro zna, on takođe zna i da nisam podležan pritiscima. Kada su svima naređivali da proteruju diplomate, ja to nisam učinio. Međutim, sada smo uhvatili jednog diplomatu koji se bavi špijunažom i momentalno sam rešio da sredim stvar“, rekao je on, prenosi "Sputnjik".

„Zamislite da ja pošaljem nekog svog čoveka koji bi unutar Putinove administracije vrbovao ljude, proterivanje bi bilo najblaže što bi mu se desilo“, dodao je Borisov.

Podsetimo, Ambasada Rusije u Bugarskoj dobila je notu Ministarstva spoljnih poslova Bugarske kojom se zaposleni u Ambasadi proglašava personom non grata, a diplomata će napustiti zemlju u roku koji je naznačen u noti, saopštila je ambasada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: