Šušnjar prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora

Prvostepenom presudom Suda BiH, Srbin Radomir Šušnjar, osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Višegradu 1992.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.10.2019.

12:31

Šušnjar prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora

Tužilaštvo BiH tereti Šušnjara da je sredinom juna 1992. učestvovao u "napadu, nečovečnom postupanju i pljačkanju imovine bošnjačkih stanovnika iz sela Koritnik", preneli su sarajevski mediji.

Prema navodima optužnice, civili su bili naterani da pređu u kuću, na koju su pucali i zapalili je, te da je tom prilikom stradalo 57 osoba bošnjačke nacionalnosti s područja tog grada.

Optužnica protiv Šušnjara potvrđena je u oktobru 2017. godine, a u junu naredne godine izručen je bosanskohercegovačkim pravosudnim organima iz Francuske.

Suđenje Šušnjaru je počelo u augustu 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: