Rama: Grčka je zemlja za primer

Grčka je "zemlja za primer u naporima da prihvati ljude koji su očajni i izbeglice koje pokušavaju da izbegnu ratove", kaže albanski premijer Edi Rama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.10.2019.

16:59

Rama: Grčka je zemlja za primer
Foto:EPA-EFE Pawel Supernak

Rama je dodao da ono što prolaze Grčka i Italija odražava nedostatak zajedničke evropske politike.

Obraćajući se na četvrtom Svetskom EU-arapskom samitu, koji se održava danas i sutra, Rama je rekao da izbegličku krizu treba posmatrati u većem obimu, a ne samo fokusirati se na evropske odgovore na graničnu kontrolu, prenela je Ana.

Govoreći o zavisnosti između Evrope i arapskog sveta u pogledu energije i bezbednosti, on je rekao da treba pojačati međuregionalnu saradnju.

Albanija posebno, rekao je Rama, može da ugrozi svoju bezbednost tako što će u zemlju pustiti hiljade Iranaca koji beže od svoje vlade, ali ovo je dugotrajna politika zaštite koja datira još od Drugog svetskog rata, kada je štitila i Jevreje.

"Nismo predali nijednog nacistima", rekao je on.

Rama je rekao da zemlje imaju puno toga da nauče od arapskog sveta, uključujući tehnologiju i kulturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: