NIS donirao ultrazvučni aparat za bebe Domu zdravlja u Sopotu

Želeći da doprinese unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga za najmlađe u Srbiji kompanija NIS donirala je Domu zdravlja u beogradskoj opštini Sopot.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

14:38

NIS donirao ultrazvučni aparat za bebe Domu zdravlja u Sopotu
Foto: NIS

Ovoj ustanovi NIS je svečano uručio moderni ultrazvučni aparat za dijagnostiku pravilnog razvoja kukova beba, vredan više od tri miliona dinara. Nabavku ove vredne opreme NIS je podržao u okviru programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a aparat je namenjen pregledu beba i trudnica radi pravovremenog detektovanja ozbiljnih anomalija kod dece.

Želeći da lečenje najmlađih pacijenata učini što lakšim, kompanija je ukrasila prostor posterima dečijih junaka i ulepšala zidove čekaonica ove zdravstvene ustanove koja pokriva teritoriju na kojoj živi oko 21.000 stanovnika.

Svečanosti povodom uručenja donacije prisustvovali su Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, predstavnici opštine Sopot, kao i rukovodstvo Doma zdravlja.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda zahvalio je kompaniji NIS na ovoj donaciji i istakao njen značaj za Grad Beograd i opštinu Sopot. „NIS je primer društveno odgovorne kompanije, koja već 11 godina misli o našim građanima i na adekvatan način pomaže i doprinosi našoj zajednici. I ove godine NIS je izdvojio 20 miliona dinara za pet lokalnih samouprava u gradu Beogradu, što je meni kao gradonačelniku Beograda posebno važno. Osim Sopota tu su Mladenovac i Obrenovac, Zemun i Palilula.

Što se tiče Sopota i ovog aparata, posebno je značajno i važno da se radi o aparatu koji će moći da dijagnostifikuje probleme kod naše dece i da se to sve uradi ovde u Sopotu. Zahvalan sam NIS-u na sjajnim stvarima koje je uradio za građane Srbije i za građane Begrada i duboko verujem da ćemo zajedno nastaviti da radimo za zajednicu i da doprinosimo da Srbija i Beograd budu još bolji i još lepši”, rekao je Radojičić.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a naveo je da je jedan od ciljeva NIS-a ulaganje u zdravlje najmlađih i naglasio da će kompanija i dalje nastaviti da ulaže u dobrobit zajednice. „Na početku ove godine postavili smo sebi važan cilj: naš društveni doprinos biće ulaganje u zdravlje dece. I ovo je jedan korak ka tom cilju. Ima u njemu i simbolike, jer će ovaj aparat učiniti da prvi koraci najmlađih budu sigurni i čvrsti. Idemo dalje, s radošću što imamo priliku da budemo podrška najlepšem i najvažnijem delu naših života i naše zajednice“, rekao je Tjurdenjev.

Bogdan Koroman, direktor Doma zdravlja u Sopotu je naveo značaj ove donacije za Dom zdravlja. „Želim da zahvalim kompaniji NIS kao društveno odgovornoj kompaniji koja već dve godine podržava naše projekte. U 2018. godini smo dobili biohemijski analizator, dok smo ove godine dobili preko tri miliona dinara i kupili ultrazvuk za kukove beba. Ti aparati su od izuzetnog značaja za naš Dom zdravlja“, rekao je Koroman.

NIS je godinama jedna od vodećih domaćih kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja. Posebnu pažnju NIS posvećuje unapređenju uslova za lečenje dece i omladine u zdravstvenim institucijama širom Srbije, kako kroz podršku nabavci savremenih medicinskih aparata i opreme, tako i kroz ulepšavanje prostorija u ovim institucijama. Na ovaj način kompanija želi da doprinese da najmlađi pacijenti u Srbiji, kao budućnost naše zemlje, imaju najkvalitetnije uslove za lečenje. U okviru ovogodišnjeg korporativnog programa saradnje sa lokalnim zajednicama u Srbiji „Zajednici zajedno“, NIS investira gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada 20 zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom naše zemlje.

Program društvene odgovornosti NIS-a „Zajednici zajedno“ traje već 11 godina i realizuje se u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Do sada je podržano više od 900 projekata iz različitih oblasti vrednih preko milijardi dinara, a njihovom realizacijom unapređenjen je kvalitet života građana. U cilju razvoja i napretka lokalne zajednice, Beograd i NIS su tokom višegodišnjeg partnerstva u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovali brojne projekte iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, kao i humanitarne aktivnosti u koje je ukupno uloženo oko 230 miliona dinara. Ove godine, NIS je izdvojio 20 miliona dinara za pet projekata iz oblasti zdravstva u glavnom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: