Snimak zagrljaja posle četiri godine: Stigla oteta deca Slavice Burmazović VIDEO/FOTO

Nakon četiri godine Slavica Burmazović zagrlila je decu koju nije videla od 2015. kada ih je otac oteo i odveo u Tursku.

Izvor: B92

Utorak, 29.10.2019.

10:20

Snimak zagrljaja posle četiri godine: Stigla oteta deca Slavice Burmazović VIDEO/FOTO
Screenshot/TV Prva

Dve devojčice od 15 i 14 godina, kao i dečaka od osam godina u Srbiju je doveo ambasador Srbije u Iranu jer je to bilo jedino moguće, budući da deca nisu imala odgovarajuća dokumenta, niti izlazne vize. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jedino to bilo rešenje.

Najmlađe dete, dečak, slabo govori srpski, ali je bio raspoložen, dok je sa sestrama i majkom seo u specijalni deo aerodroma "Nikola Tesla", dok su brojni novinari i foto-reporteri beležili prve kadrove susreta majke s otetom decom.
Screenshot/TV Prva
Oni su sleteli na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" avionom "Katar ervejza" nešto posle 10:00 časova. "Danas je prvi dan ostatka našeg zajedničkog života, naše sreće", rekla je njihova majka Slavica za Tanjug pred sletanje aviona.

Ona je izrazila nadu da se nijednoj majci tako nešto nikada neće dogoditi.
Screenshot/Prva TV
Susret je bio veoma dirljiv, a i ministar Dačić uspevao je da odgovori na par pitanja novinara sa suzama u očima. Slavica kaže da je za neizmernu sreću zahvalna ministru Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću, koji je dopratio decu.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je njen bivši suprug uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.

Prva TV više puta je obaveštavala o ovoj priči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: