Hamas spreman za palestinske izbore

Vođe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze saopštili su da su spremni da se održe palestinski izbori.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.10.2019.

19:36

Hamas spreman za palestinske izbore
EPA-EFE/MOHAMMED SABER

To je potencijalno značajan korak koji bi mogao da pomogne da se prevaziđe 12-godišnji jaz sa rivalskom Palestinskom upravom.

Lider Hamasa Islamil Hanije je to rekao nakon što se sastao sa vođom palestinske Centralne izborne komisije Hanom Naserom.

Međutim, nema nagoveštaja da su na tom sastanku prevaziđene prepreke koje su ranije omele slična obećanja.

Hamas je pobedio na parlamentarnim izborima 2006, a naredne godine je ta organizacija silom preuzela kontrolu nad pojasom Gaze od snaga lojalnih Fatahu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Svi dosadašnji pokušaji pomirenja i održavanja novih izbora su propali i Palestinci imaju dve vlade jednu u Gazi i drugu na Zapadnoj obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: