Hakovani podaci tri miliona klijenata Unikredit banke

Italijanska banka Unikredit objavila je da je otkrila hakersku provalu u četiri godine star dokument koji sadrži podatke oko tri miliona klijenata u Italiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.10.2019.

15:41

Hakovani podaci tri miliona klijenata Unikredit banke
Ilustracija: Depositphotos/ Syda_Productions

"Unikreditov tim za kibernetičku bezbednost identifikovao je incident s podacima, koji uključuje dokument kreiran 2015. godine sa zatvorenim skupom od približno tri miliona zapisa", navodi se u saopštenju banke, prenosi Hina.

Hakeri su se domogli „imena, gradova, telefonskih brojeva i adresa elektronske pošte”, ali nemaju „nikakve bankovne detalje koji bi im omogućili pristup računima klijenata ili dopustili neovlašćene transakcije”, poručuju iz banke.

Hakerska provala je prijavljena policiji, pokrenuta je interna istraga i stupa se u kontakt klasičnom odnosno elektronskom poštom s klijentima čiji su podaci možda kompromitovani.

Pozivajući se na izvore u policiji, italijanska agencija ANSA objavila je da su podaci preseljeni na tamni veb i da se istražuju moguće dalje povrede ličnih podataka.

ANSA podseća da je Unikredit izvestio o hakerskom napadu i u julu 2017. godine kada je provaljeno u podatke 400.000 klijenata u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: