Uz granicu sa BIH postavljeni plakati "Hrvatska puna mučenja" FOTO

Hrvatska inicijativa za podršku izbeglicama "Dobrodošli!" saopštila je da su nedaleko od granice sa BiH postavili plakate sa natpisom koji kritikuje Hrvatsku.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.10.2019.

17:34

Uz granicu sa BIH postavljeni plakati
Ilustracija: Depositphotos/vepar5

Na plakatima piše "Dobrodošli u Hrvatsku" - "Hrvatska puna mučenja" na engleskom jeziku.

Kako je navedeno, plakati su postavljeni nakon što je Evropska komisija objavila da Hrvatska ispunjava uslove za ulazak u šengenski prostor, iako je "u Hrvatskoj normalizovano i institucionalizovano nasilje".

Cilj plakata je, kako kažu, da se poruči da je istina migranata koji su svakodnevno izloženi policijskoj represiji snažnija i glasnija od pendreka, rotacionih svetala i ćelija i da ljudi koji svakodnevno trpe udarce, uvrede i psovke govore verodostojnije o Hrvatskoj "od izlizanih turističkih slogana".

"Govore o represiji koja ne poznaje granice, o nasilju koje se preliva i na nas druge, o nasilju koje napada žene i devojčice, zastrašuje transrodne i queer osobe, vređa lezbejke i gejeve, mrzi Srbe i Rome, izgladnjuje radnice i radnike, mrvi siromašne i bezdomne, proganja aktiviste i novinare, mlati antifašiste i slobodare", piše u saopštenju inicijative "Dobrodošli!".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: