Srpska lista: Grigoriju smetaju Vučić i sabornost srpskog naroda

Samo pokvaren i politikantskim strastima zaslepljen može zamerati Srbima na KiM jer ih se 96 odsto u uslovima progona i zatiranja okupilo oko državne politike.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.10.2019.

11:52

Srpska lista: Grigoriju smetaju Vučić i sabornost srpskog naroda

Ovo je u ponedeljak saopštila Srpska lista, kao odgovor na izjavu episkopa Dizeldorfa i Nemačke Grigorija da je dodela ordena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na proslavi 800 godina samostalnosti SPC greška koja ne poštuje veličinu tog jubileja.

"Ovime se vladika Grigorije, na žalost, direktno pridružio plejadi onih za koje su srpski glasovi na KiM zaraženi variolom verom", ocenila je Srpska lista u saopštenju povodom izjave vladike Grigorija.

Oni ukazuju da Grigoriju smeta to što Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju čoveka koji je našem narodu vratio veru da se u teškom i zlom vremenu može sačuvati i opstati.

"Smeta mu Aleksandar Vučić jer jeste sve ono što Grigorijevi miljenici nisu. Smeta mu što su oni, a ne on, koga mrzi, postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, porazili Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde i načinili brojna druga zla", navodi SL.

Oni dodaju i da mu smeta što je Vučić obnavljao i obnovio desetine srpskih hramova na KiM "dok su njegovi miljenici na paljenje hramova dok su obavljali najviše funkcije ćutali".

"Niko ne osporava politikantu Grigoriju puno pravo da agituje za svoje pulene, ali mu ništa ne daje za pravo da vređa i ponižava i narod na KiM kome je najteže. Na taj način samo prlja i izneverava srpsku i pravoslavnu mantiju koja mu je poverena na čuvanje i raduje srpske neprijatelje koji se do neba vesele otrovnim strelicama odapetim na sopstveni narod", navodi SL.

Ta stranka smatra i da je neprirodno da jednom vladiki Srpske pravoslavne crkve smeta sabornost koju su Srbi na Kosovu i Metohiji ostvarili boreći se za golo postojanje u jednom neprijateljskom i negostoljubivom okruženju.

"Bolje bi bilo da vladika Grigorije, kada se gleda u ogledalu, kao što to voli da čini, zapita kakvi su pravi razlozi njegovih dnevnopolitičkih strasti... i da li je svete mu poverene dužnosti dostojan čovek koji je zbog političke ostrašćenosti i mržnje prema predsedniku Srbije spreman da sopstvenom narodu zamera na tome što ostvaruje srpski i svetosavski ideal sloge boreći se za opstanak", ističe SL u saopštenju.

Oni poručuju i da Grigorije može da se nada iskrenom aplauzu samo onih koji žele slabu i podeljenu Srpsku pravoslavnu crkvu i oslabljen položaj Srba na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: