Etička komisija FON-a potvrdila odluku stručne: Doktorat Siniše Malog nije plagijat

Etička i stručna komisija potvrdile su da doktorat Siniše Malog nije plagijat.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Naime, komisija je naglasila kako nije sporno da doktorska disertacija ministra Siniše Malog sadrži nedostatke, ali da definitivno nije plagijat.

Vanredno zasedanje Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka koje će se izjasniti o izveštaju o doktorskoj disertaciji Siniše Malog biće 28. oktobra, a nakon toga bi odluka fakulteta trebalo da bude prosleđena Beogradskom univerzitetu.

Nakon što je stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka poslala Odboru za etička pitanja Univerziteta u Beogradu izveštaj na više od 699 stranica u kom analizira doktorsku disertaciju ministra finansija Siniše Malog, univerzitetski odbor za etička pitanja potvrdio je mišljenje Stručne komisije Fakulteta organizacionih nauka da doktorat nije plagijat.

Podsetimo, stručna komisija Fakulteta organizacionih nauka (FON) sačinila je izveštaj o doktorskoj disertaciji Siniše Malog i arhivi FON-a dostavila ga je 23. oktobra, a Etička komisija FON-a na zahtev dekana izjasnila se po hitnom postupku. Dekan je zakazao za 28. oktobar vanredno zasedanje Nastavno-naučnog veća Fakulteta koje će se izjasniti o izveštaju, saopštio je FON

Fakultet organizacionih nauka ističe da je u proteklom periodu odgovorio na sve zahteve Etičkog odbora i rektorata Univerziteta u Beogradu u vezi doktorata Siniše Malog.

O ulozi FON-a, visokoškolske ustanove sa tradicijom dugom 50 godina, međutim, uporedo sa formalnom procedurom izveštava se, kako se navodi, tabloidnom terminologijom, zamenom teza i čestim izvlačenjem vesti iz konteksta.

Na taj način, ugrožava se, ne samo reputacija institucije Fakulteta i članova kolektiva, već i reputacija diplomiranih i aktivnih studenata FON-a, zaključuje se u saopštenju.

strana 1 od 127 idi na stranu