Ko može da pomiri Rusiju i NATO?

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da bi Norveška mogla da bude inicijator normalizacije odnosa između NATO-a i Rusije.

Izvor: B92

Petak, 25.10.2019.

18:55

Ko može da pomiri Rusiju i NATO?
Ilustracija: Depositphotos/motortion

Kako je objasnio, Norvešku krase velike tradicije i široka diplomatija, kao i težnja da pomiri sve zaraćene strane, počev od Palestine, preko Sudana, pa do Kolumbije, prenosi Sputnjik.

"Mnoge zemlje u kojima su buktali konflikti, rešavale su svoje unutrašnje stvari uz pomoć norveške diplomatije. Ne vidim razlog zašto Norveška ne bi bila inicijator i pomirenja Rusije i NATO-a na osnovu ravnopravnosti i bezbednosti za sve", rekao je Lavrov.

On je takođe naveo i da Rusija ne sumnja da će Evropa kad-tad sazreti i pokrenuti dijalog sa Moskvom po pitanju arhitekture bezbednosti koja neće biti protkana geopolitičkim igrama pojedinaca, već zasnovana na kolektivnom suživotu.

"U takvom razvoju stvari Norveška će svakako biti jedan od lidera tog pokreta", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: