"Opšti je nered u BiH, Republika Srpska neće zbrinjavati migrante"

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da odnos prema migrantskoj krizi ukazuje na opšti nered u BiH.

Izvor: klix.ba

Petak, 25.10.2019.

13:55

Foto: EPA-EFE/ GRZEGORZ MOMOT

Dodaje i da to ukazuje nepostojanje koordinacije i svesti institucija na nivou BiH za rešavanje problema migranata, Klix.ba.

Cvijanoviće je istakla da stav RS o smeštanju migranata u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca ostaje nepromenjen, da je to neprihvatljivo i da nema podršku institucija RS.

Ona je poručila da RS nema uslove za zbrinjavanje migranata, te da im jedino može pružiti humanitarnu pomoć kroz obezbeđivanje obroka i vode dok prolaze kroz njenu teritoriju, prenosi RTRS.

"Republika Srpska ne može da brine o njihovom zdravstvenom stanju, a sa aspekta bezbednosti ne može da prati njihova kretanja. Ako iz EU poručuju da moramo biti solidarni, mi kažemo da hoćemo, ali ne možemo zbrinjavati migrante", navela je Cvijanovićeva.

Predsednica RS smatra da bi EU trebalo da otvori granice, jer migranti nisu došli s namerom da ostaju u BiH.

Cvijanovićeva razume poteškoće sa kojima se susreću građani i institucije u Bihaću, navodeći da oni sami ne mogu da reše problem migrantske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: