Zvaće se "Metla 2020"?

Pokret koji će formirati Miloš Jovanović i DSS sa više organizacija i pojedinaca za predstojeće parlamentarne izbore zvaće se "Metla 2020", piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 25.10.2019.

07:12

Zvaće se
Doug Pensinger/Staff/Getty images

Prema saznanjima lista, Jovanović je sa još nekoliko koaliconih partnera neobičan naziv pravno zaštitio u Agenciji za privredne registre i u trku ulaze pod nazivom "Metla 2020".

"Blic" navodi i da je rađeno istraživanje sa fokus grupama u kojem je bilo kandidovano više naziva za pokret, a da je "Metla" dobila najvišu ocenu.

Prema pisanju lista, DSS je doneo odluku da definitivno izađe na izbore, a u pokretu će se naći Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić, Grupa eksperata za preporod...

Jovanović je za "Blic" potvrdio da se radi o dosta širokom okupljanju.

"Novi pokret će okupiti znatan broj ljudi koji kao i mi misle da je potrebna potpuna promena sistema", kaže Jovanović i dodaje da se ta promena tiče načina na koji građani biraju svoje predstavnike, a zatim i niza drugih pitanja.

Skup na kome će pokret zvanično biti osnovan, a javnosti saopšteno novo ime biće održan 3. novembra, navodi "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: