Fronteks formira prvu uniformisanu službu

Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu Fronteks saopštila je da formira svoju prvu uniformisanu službu u okviru koje će regrutovati stotine graničara.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2019.

15:25

Fronteks formira prvu uniformisanu službu
Ilustracija: EPA-EFE/ ORESTIS PANAGIOTOU

Fronteks se do sada oslanjao na agente koje privremeno šalju 28 zemalja članica u misiju koja uključuje sprečavanje ilegalne migracije.

Portparolka organizacije sa sedištem u Varšavi Eva Monkure rekla je danas da je taj sistem "dostigao svoj limit", dok EU radi na kontroli granica koje godišnje pređe 500 miliona ljudi.

Ona je rekla da će agencija Fronteks i dalje biti ojačana čuvarima koje šalju zemlje članice ali da će sa svojim stalnim korpusom biti efikasnija i fleksibilnija.

EU ima više od 12.000 kilometara kopnene granice, 45.000 kilometara morske granice i 600 međunarodnih aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: