"SAD ignorišu srpske i kosmetske žrtve"

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM saopštilo je da SAD žrtvujući se za braću Bitići, koji su bili teroristi, ignorišu srpske i kosmetske žrtve.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE / PETRIT PRENAJ
Foto: EPA-EFE / PETRIT PRENAJ

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da Amerika preko Rezolucie hoće pravdu za teroriste OVK, braću Bitići i na taj način nepravedno i dodatno vrši pritisak na Srbiju.

Štiti, kažu, i pripadnike i vođe terorističke, zločinačke OVK, koji su odgovorni za monstruozne zločine počinjene na Kosovu i Metohiji od 1998. godine pa do današnjih dana nad Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima, Albancima.

"Amerika dobro zna da su njeni državljani braća Bitići, bili pripadnici ozloglašene OVK, a zna i kako sama postupa sa teroristima", navodi se.

Mi tražimo da se zločini osude i kazne, tražimo da se kazni zločin nad kidnapovanim rudarima kopa Belaćevac1998.godine, koji se nalaze u logorima severne Albanije, tražimo da se osude i kazne svi zločini počinjeni na Kosovu i Metohiji od strane terorističke zločinačke OVK", navodi se u saopštenju.

Poručuju da porodice srpskih žrtava i, kako kažu, narod Srbije neće dozvoliti da se nad Srbijom vrši nepravedan pritisak.

"Nećemo dozvoliti da bilo ko negira srpske i kosmetske žrtve i tražićemo pravdu za naše žrtve sve dok se počinioci monstruoznih, pojedinačnih i masovnih zločina ne osude i kazne", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu