Turske snage i pobunjenici preuzeli kontrolu

Turski mediji prenose da turske snage i njihovi saveznici iz redova sirijskih pobunjenika obezbeđuju grad Ras el Ajn na severoistoku Sirije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.10.2019.

16:25

Turske snage i pobunjenici preuzeli kontrolu
Ilustracija: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Oni ga obezbeđuju nakon što su se kurdski borci povukli iz te oblasti.

Turska privatna novinska agencija DHA navodi da su turski vojnici i sirijski pobunjenici koristili u sredu tešku mašineriju da izravnaju rovove u tunelima, koje su iskopali kurdski borci u Ras el Ajnu, kao i da su radili na uklanjanju postavljenih zamki i eksploziva, prenosi AP.

Privatna televizija NTV objavila je snimak na kojem se vidi grupa sirijskih pobunjenika kako stoji na krovu zgrade, u kojoj se navodno nalazilo sedište kurdskih boraca, i razvija zastave Turske i sirijske opozicije.

Prethodno su SAD obajvile da su kurdski borci u Siriji završili s povlačenjem iz Ras el Ajna i drugih oblasti, koje je Turska napala ovog meseca.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erodgan, postigli su juče dogovor o podeli kontrole nad severoistokom Sirije, koji zahteva povlačenje kurdskih boraca celom dužinom sirijsko-turske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: