Samoopredeljenje i DSK dogovorili broj ministarstava u vladi

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.10.2019.

23:32

Samoopredeljenje i DSK dogovorili broj ministarstava u vladi
Ilustracija: EPA-EFe/ Georgi Licovski

Istakli su da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.

"Konkretno, razgovarali smo o formatu vlade, o 12 ministarstava, kako će da izgleda i kako će da radi u prvim danima na vlasti. Naredni sastanak je u ponedeljak u 15 sati u sedištu DSK-a, a svaka tri dana biće sastanaka stranaka", rekao je predstavnik DSK-a Ljumir Abidžiku, nakon susreta stranačkih radnih grupa u Prištini.

Najavio je da je na sastanku o usaglašavanju programa dveju stranaka dogovoreno da na sledecem susretu budu razmatrani ekonomski razvoj i spoljna politika, prenosi RTS.

O osobama koje ce upravljati ministarstvima i dijalogu s Beogradom, razgovaraće lideri stranaka, rekao je Abidžiku.

Upitan da li će Srpska lista biti deo buduće vlade, rekao je da ne prihvataju nikakvo uslovljavanje.

"Nismo razgovarali o tome. Bez sumnje ćemo poštovati Ustav Kosova, ali ni od koga ne prihvatamo nikakvo uslovljavanje", naveo je Abidžiku.

Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača i, ako ti rezultati budu konačni, imace većinu da formiraju vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: