Srbin osumnjičen za ratni zločin, određen pritvor od 30 dana

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Srbinu N. A.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.10.2019.

18:19

Srbin osumnjičen za ratni zločin, određen pritvor od 30 dana
Ilustracija: Depositphotos/Kuzmafoto

On se sumnjiči da je u saizvršilaštvu navodno počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

U saopštenju suda, prenosi prištinska Gazeta Expres, se navodi da je Sud procenio da je osnovan zahtev tužilaštva za određivanjem pritvora N. A.

Sud je utvrdio da postoje zakonski razlozi za određivanje pritvora, jer postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio krivično delo za koje se sumnjiči. Optuženi N. A. je takođe državljanin Srbije i živi van Kosova, odnosno u gradu Nišu u Republici Srbiji i postoji realni rizik od bekstva “, piše u izjavi suda.

N. A. je uhapšen danas, a sumnja se da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 21. maja 1999. u prištinskom naselju Emšir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: