Mektić odgovorio kardinalu: Bavite se pedofilijom u Crkvi

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH, u tehničkom mandatu, Dragan Mektić odgovorio je na optužbe kardinala Vinka Puljića.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.10.2019.

16:33

Mektić odgovorio kardinalu: Bavite se pedofilijom u Crkvi
Foto: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Kardinal ga je optužio da je odgovoran za migrantsku krizu u toj državi, a on je odgovorio porukom da bi verski poglavari trebalo da se bave drugim ozbiljnim stvarima, između ostalog, pedofilijom u Crkvi.

"Mislim da ga je neko zlonamerno, politički istrumentalizovao. To je meni smešno. Ne mogu da shvatim šta je hteo da kaže tom izjavom. Mislim da crkveni velikodostojnici u BiH treba da se bave mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše verski objekti", kazao je Mektić.

Poručio je da se u BiH ne mogu ispoštovati elementarna prava građana.

"Govoreći o malom čoveku, on (Puljić) je rekao da mali čovek pati, ja sam mu postavio pitanje, je li mali čovek Srbin u kantonima s hrvatskim predznakom koji još nisu konstitutivni narod. A kako se toga niste setili, pope? Je li vi to blagosiljate u i aminujete? Ovde elementarna ljudska prava ne mogu da se ispoštuju. Kaže i da nije strukturalno formirana vlast u BiH, hoće reći da nije Dodik u vlasti. Pa pusti ti tu priču i demagogiju, bavi se ti ozbiljnijim stvarima, da ne govorim o težim stvarima, o pedofiliji u crkvi", poručio je Mektić, prenela je sarajevska televizija N1

Puljić je juče rekao da se Mektić hvali da vodi službu bezbednosti, ali da on zapravo "dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom".

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH, Puljić je za loše stanje u toj državi direktno otužio Mektića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: