Dodik: RS neće prihvatiti izmeštanje migranata

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da RS neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmešteni u srpsko povratničko selo Medeno Polje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2019.

13:15

Dodik: RS neće prihvatiti izmeštanje migranata
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi RTRS

"To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili proterani iz Medenog Polja, odnosno sa vekovnih ognjišta", rekao je Dodik i dodao da bi ta odluka imala političku dimenziju.

Srpski član Predsedništva BiH je istakao da deo bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, jer bi oni u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da Republika Srpska, po pitanju migranata, ima jasan stav i da neće dozvoliiti prihvatne centre na svojoj teritoriji.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je hitno izmeštanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: