Ko doprinosi migrantskom haosu u BiH

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, kaže da ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić svojim stavovima doprinosi neredima po pitanju migrantske krize.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.10.2019.

21:51

Ko doprinosi migrantskom haosu u BiH

"Smatram da je vrlo delikatan taj proces bezbednosti. Delikatno je i da se manipuliše migrantima kojiima je zaista potrebno pomoći. To Bosna i Hercegovina ne može sama da reši, ali ni Evropa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tom problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višem nivou rešavati pitanje migrantske krize", rekao je Puljick.

On je kazao da je problem govoriti o migrantima u BiH jer zemlja nema oformljenu vlast koja će voditi sve strukture, pa i tu strukturu, te da zato vlada haos, prenosi

"Zato mali čovek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu bezbednosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", istakao je.

Mektić je u ponedeljak izjavio da vlasti te zemlje pokušavaju da reše problem smeštaja ilegalnih migranata, ali da nijedna opština ne želi da da saglasnost da se kampovi otvore na njenoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: