Ko doprinosi migrantskom haosu u BiH

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, kaže da ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić svojim stavovima doprinosi neredima po pitanju migrantske krize.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Smatram da je vrlo delikatan taj proces bezbednosti. Delikatno je i da se manipuliše migrantima kojiima je zaista potrebno pomoći. To Bosna i Hercegovina ne može sama da reši, ali ni Evropa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tom problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višem nivou rešavati pitanje migrantske krize", rekao je Puljick.

On je kazao da je problem govoriti o migrantima u BiH jer zemlja nema oformljenu vlast koja će voditi sve strukture, pa i tu strukturu, te da zato vlada haos, prenosi

"Zato mali čovek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu bezbednosti, ali on jako kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", istakao je.

Mektić je u ponedeljak izjavio da vlasti te zemlje pokušavaju da reše problem smeštaja ilegalnih migranata, ali da nijedna opština ne želi da da saglasnost da se kampovi otvore na njenoj teritoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu