Boki 13 i Janeva ostaju u pritvoru

Krivični sud u Skoplju odbacio je zahteve dvoje optuženih u aferi "Reket" Bojana Jovanovskog i Katice Janeve da budu pušteni uz pritvora.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, zahtevi Jovanovskog, koji je poznat pod estradnim imenom Boki 13, i razrešene specijane tužiteljke Janeve za ukidanje zatvorskog pritivora se "odbijaju kao neosnovani".

Janeva je, preko branilaca, podnela zahtev da bude puštena iz pritvora sa prihvatanjem materijane garancije da se brani sa slobode, ili određivanjem blažih mera opreza, dok je Jovanovski zatražio da mu zatvorski pritvor bude zamenjen blažim merama.

Prvooptuženi Jovanovski i drugooptužena Janeva na rešenje Krivičnog saveta Odelenja za organizovani kriminal i korupciju suda "Skoplje 1" mogu da se žale u roku od tri dana Apelacionom sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski - Boki 13 nalazi se u pritvoru istražnog zatvora u Skoplju od 15. jula, a Janeva od 21. avgusta, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenu za to da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koji je tada vodila Janeva.

strana 1 od 183 idi na stranu