"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne" FOTO

Zadar -- U Zadru je osvanuo degutantan grafit kojim se poziva na klanje Srba i hranjenje mačaka njihovim organima.

Izvor: Zadar njuz
Podeli
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna
Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

"Nakon što je Zadar u poslednjih 365 dana postao top tema lokalnih, nacionalnih, a od danas i svetskih medija radi nasilja, rasizma i nacionalizma, na sramotu svih nas na Bilom Brigu neko je napisao možda najdegutantniji grafit svih vremena", piše portal Zadar njuz.

"Zakolji Srbina i izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne", stoji napisano na zidu jedne zgrade već nekoliko dana.

"Lokalna vlast, konkretnije komunalna služba Grada Zadra očigledno ovaj grafit, pored kog svakodnevno prolaze i deca koja idu u školu i iz nje se vraćaju, ne smatraju spornim", kazao je jedan stanovnik zadarskog Bilog Briga za portal.

Inače, u ponedeljak je objavljeno da su dvojica afro-američkoih vojnika homoseksualaca brutalno pretučeni takođe u Zadru, u subotu u zadarskom klubu Opera nakon što su zaplesali pred okupljenim gostima.

Zadarska policija saopštila je da traga za autorom grafita neprimerenog sadržaja koji je osvanuo na zgradi u zadarskom naselju Bijeli Breg, a kojim se poziva na klanje i vadjenje organa Srbima.

"Policija je preduzela sve mere i radnje kako bi pocinitelji bili otkriveni", rekla je za Hinu portparolka zadarske policije Ivana Grbin.

Dodala je da je u toku uvidjaj, a o svemu su obaveštene i komunalne službe Grada Zadra.

Na grafit neprimerenog sadržaja "Zakolji Srbina, izvadi mu organe jer su u kvartu mačke gladne!" upozorio je lokalni gradski portal Zadar News.

Nezvanično grafit se na zgradi u naselju Bijeli Breg pojavio još u nedelju uveče.

Gradski pročelnik za komunalne delatnosti Robertino Dujela potvrdio je da su primili dojavu od zadarske policije, rekavši da će komunalci već toekom poslepodneva ukloniti sporni grafit.

strana 1 od 183 idi na stranu