Požar u kruševačkoj fabrici: Sprečeno širenje vatre

Kruševac -- U kruševačkom preduzeću "Bin komerc" u pogonu za proizvodnju ksantata izbio je požar koji je intervencijom vatrogasaca ugašen.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01
Ilustracija: Depositphotos/ Kesu01

Povređenih i stradalih nije bilo, saopšeno je danas.

Prema navodima Odeljenja za vanredne situacije Kruševca požar je izbio juče popodne u pogonu ksantata, usled isticanja ugljendisulfida.

Požarom je bila zahvaćena krovna konstrukcija, oko 200 metara kvadratnih i prozori sa strane postrojenja, a intervenisalo je 13 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila i požar je ugašen u 17.35, navedeli su u izveštaju Odeljenja za vanredne situacije.

"Sprečeno je njegovo širenje na preostali deo objekta površine od oko 650 kvdarata. Nije bilo stradalih i povređenih", dodaje se u izveštaju.

Direktor kruševačkog ogranka preduzeća "Bin komerc" Bojan Cvetković rekao je agenciji Beta da je reč o požaru izazvanom kvarom na elektroinstalacijama, da nije bilo povedjenih te da materijalna šteta iznosi izmedju 5.000 i 10.000 evra i da je veći deo pogona već saniran.

Povodom neprijatnih mirisa koji su se pre izvesnog vremena osetili u Kruševcu, Cvetković je rekao da je ; u "Bin komerc" dolazila ekološka inspekcija i naveo da su rezultati tada pokazali da su svi pokazatelji u granicama predvidjenim Zakonom o zaštiti životne sredine.

Beogradska firma "Bin komerc" je kupila deo nekadašnje hemijske industrije "Župa" i bavi se proizvodnjom ksantata te utakanjem hlora.

U Kruševcu zapošljava oko 80 radnika, a u Beogradu 20.

strana 1 od 112 idi na stranu