Ponovo požar na Stanjevini: Veliki plamen, ugrožena i pilana

Oko 18 časova ponovo je došlo do požara na deponiji Stanjevine na samom ulasku u opštinu Prijepolje, saznaje agencija RINA.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovaj put požarom je obuhvaćen deo od Bistrice ka Prijepolju, koji do sada nije goreo, a u neposrednoj blizini nalazi se i napuštena pilana, tako da vatra preti da ošteti taj objekat.

Vatrogasne ekipe su krenule na teren, a prema rečima komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadina Kovačevića, na terenu su dve auto-cisterne i šest vatrogasaca, koji se naizmenično smenjuju u gašenju.

"Plamen je veliki, ali je olakšavajuća okolnost što nema vetra, pa se požar ne širi dalje po celoj deponiji. Kao i prošli put jedino rešenje je nasipanje zemlje i šuta i mi očekujemo da će se sa tim početi što pre", rekao je Kovačević za Rinu.

Na teren je stigla i mehanizacija JKP "Lim", koja se uključila u gašenje požara.

"Sve raspoložive ekipe su na terenu, požar je izbio na delu deponije koji nije presut zemljom u prethodnoj vatrenoj stihiji, problem je što je i tada taj deo deponije bio nepristupačan za prilaz našoj mehanizaciji, gašenje će se za sada vršiti vodom, a ako bude bilo potrebe potražićemo pomoć u mehanizaciji kako bi i taj deo presuli", rekao je direktor JKP "Lim" Enis Memišahović.

strana 1 od 121 idi na stranu