VB: Parlament sprema "gerilski rat", Džonson će tražiti novo glasanje o dogovoru o Bregzitu?

U Londonu se očekuje da će britanski premijer Boris Džonson insistirati na glasanju o svom planu za izlazak iz Evropske unije, navodi AP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.10.2019.

11:54

VB: Parlament sprema
EPA-EFE/ Andy Rain

AP dodaje da se parlament priprema za celonedeljni "gerilski rat" oko Bregzita,

Prema izvorima iz Džonsonove kancelarije, on planira da pokrene stvari tako što će danas da zatraži direktno glasanje o sporazumu o Bregzitu, dva dana nakon što su se poslanici izjasnili za odlaganje glasanja, kako bi mogli da razmotre sporazum.

Predsednik Donjeg doma parlamenta Džon Berkou mogao bi da odbije da dozvoli takvo glasanje, jer parlamentarna pravila generalno zabranjuju da ista mera bude razmatrana dva puta u toku istog zasedanja, osim ako se nešto ne promeni.

AP navodi i da će Džonsonova konzervativna vlada predstaviti zakon neophodan za implementaciju dogovora o Bregzitu, čime bi mogao da otvori vrata za duge debate o amandmanima koji bi mogli da potkopaju sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: