Pašalić: Niko nije protiv donošenja Zakona o pravima deteta, već protiv umnožavanja institucija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio da se ta institutcija ne protivi donošenju zakona o pravima deteta, već umnožavanju institucija.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.10.2019.

11:32

Pašalić: Niko nije protiv donošenja Zakona o pravima deteta, već protiv umnožavanja institucija
Foto: Depositphotos, ArturVerkhovetskiy

Podsetimo, tim zakonom prediveđno je uvođenje dečijeg ombudsmana.

Pašalić je za televiziju Prva rekao da se u njegovoj instituciji već bavi pravima deteta ceo sektor, kao i da institucija Zaštitnika građana već 12 godina ima, kako je istakao, velike rezultate.

On je naveo da je za 12 godina bilo više hiljada obraćanja i da je realizovano preko 1.000 tužbi.

Pašalić je kazao da je njegova institucija jedina ustavnu kategorija, u poredjenju sa najavljenim dečijim ombudsmanom, kao i da se ta institucija opredelila za štednju i da je isplativija u poredjenju sa osnivanjem nove institucije.

"Ako neka institucija svoj posao radi dobro, ne vidim razlog da se osniva nova", kazao je Pašalić za Prvu i dodao da na nivou mogućnosti Srbije zemlji ne treba umnožavanje institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: