Da li je pred nama nova afera: Profesorka Popović i student Jakšić

Beograd -- Disciplinska komisija Univerziteta u Beogradu raspravljala je o postupku koji je profesorka Danica Popović pokrenula protiv studenta Aleksandra Jakšića.

Izvor: Pink.rs
Podeli
Screenshot/B92/Arhiva
Screenshot/B92/Arhiva

Naime, Jakšić je na jednoj tribini na temu akademske časti rekao da profesorka Ekonomskog fakulteta nije kompetentna da o tome govori.

Prof. Popović pokrenula je postupak na matičnom Ekonomskom fakultetu protiv studenta Jakšića, koji na master studijama ima prosek deset, i tražila da se udalji sa fakulteta, jer je na tribini, kako je navela, rekao da ona "prodaje ispite u kabinetu", preneo je Pink.rs.

Disciplinska komisija Ekonomskog fakulteta odbila je predlog prof. Danice Popović da se radi o težoj povredi Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti studenata UB, ali su naveli da je Jakšić svojom izjavom uvredio prof. Danicu Popović, te mu je izrečena kazna strogog ukora.

Kako je Jakšić istakao, komisija mu je rekla da istina može da uvredi profesora, te da je njegova kazna "blaga".

Profesorka Popović je 26. marta ove godine pred Disciplinskom komisijom Ekonomskog fakulteta rekla da je nedopustivo to što je Jakšić rekao da ona "prodaje ispite", i dodala da od njega, kada već tako nešto tvrdi, zahteva da čuje "kome, za koliko para i kada je prodavala ispite".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 121 idi na stranu