"Dok je Vučića Srbija neće biti deo NATO pakta"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao, prilikom susreta s ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, da će Srbija i dalje slediti politiku vojne neutralnosti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 21.10.2019.

09:13

TANJUG/ Ministarstvo odbrane/ bk

Srbija, kako je dodao ministar Vulin, dok je predsednik Aleksandar Vučić na njenom čelu, neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

Zahvalivši se što je godišnjica oslobođenja srpske prestonice obeležena i u Moskvi, Vulin je istakao da "naša zemlja u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, kao i da mnogo veće zemlje mogu da uče od nas", prenelo je danas Ministarstvo odbrane Srbije, navodeći da je do susreta došlo u Pekingu, u toku Sjangšan foruma.

General armije Šojgu je još jednom pozvao Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

On je čestitao 75. godišnjicu oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom reatu, navodeći da su Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma i da zemlje ceni ne po veličini već po doprinosu istoriji.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja izmedju dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: