EU: Britanska vlada da nas informiše o narednim koracima

Evropska unija saopštila je da je na britanskoj vladi da "što je pre moguće" informiše preostalih 27 država članica Unije o akcijama koje će preduzeti.

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

17:32

EU: Britanska vlada da nas informiše o narednim koracima
Ilustracija: EPA-EFE/ Hollie Adams

Saopštenje dolazi nakon što poslanici nisu glasli za sporazum o Bregzitu.

Portparolka Evropske komisije Mina Andreeva rekla je da je komisija obaveštena o glasanju u britanskom parlamentu i da nije predložila dalje akcije.

"Na britanskoj vladi je da nas informiše o narednim koracima što je pre moguće", navela je ona na Tviteru.

AP prenosi da je Evropski parlament planirao da podrži sporazum o Bregzitu do četvrtka uveče, da je on odobren u britanskom parlamentu.

Oglasio se i poljski premijer Mateuš Moravijecki, koji je rekao da njegova zemlja ne vidi današnje glasanje u britanskom parlamentu kao odbacivanje sporazuma o Bregzitu, već pre kao odlaganje.

On je na Tviteru poručio da će Poljska podržati "pozitivan pristup na nivou EU predlogu vlade Borisa Džonsona".

Moravijecki je dodao da bi za lidere 27 zemalja članica EU trebalo da bude prioritet da se izbegne "haotičan Bregzit bez sporazuma".

Lideri EU moraće da odluče o eventualno novom produženju do 31. oktobra, kada ističe rok za Bregzit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: