Salvini predvodi protest u Italiji, a tu je i Berluskoni VIDEO/FOTO

Krajnje desno orijentisani italijanski političar Mateo Salvini predvodi masovni antivladin skup u Rimu.

Izvor: index.hr

Subota, 19.10.2019.

17:05

Salvini predvodi protest u Italiji, a tu je i Berluskoni VIDEO/FOTO
FABIO FRUSTACI

Protest pod nazivom "Italijanski ponos" održava se na trgu San Đovani koji se ranije povezivao s okupljanjima italijanske levice.

U petak je Salvini, predsednik antimigrantske desno orijentisane stranke Lige, rekao kako veruje da će se u subotu na San Đovaniju okupiti između 100.000 i 200.000 ljudi, prenosi Index.hr.

Protestima su se pridrućili i članovi stranke bivšega italijanskog premijera Silvija Berluskonija, "Napred, Italijo", kao i pripadnici stranke "Ialijanska braća", kao i neofašistička stranka "Kasa Paund"

Salvini je u avgustu izgubio mesto potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova nakon što je prekinuo savez sa Pokretom pet zvezda (M5S), no njegova Liga, po istraživanju javnog mišljenja, i dalje vodi.

M5S je formirao novu vladinu koaliciju s bivšim žestokim neprijateljem, Demokratskom strankom (PD), da bi se sprečila organizacija prevremenih izbora na kojima bi Salvini verovatno pobedio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: