Krasnići dobio poziv od Specijalnog suda

Kandidat za poslanika Samoopredeljenja Gani Krasnići objavio je na Fejsbuku da je primio poziv Specijalnog suda da pruži dokaze, informacije i svedočenje.

Izvor: RTK2, kallxo.com, KoSSev

Subota, 19.10.2019.

18:50

Krasnići dobio poziv od Specijalnog suda
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

Gani Krasnići je objavio da je prihvatio poziv Specijalističkog tužilaštva da se javi tužilaštvu u Hagu u 9 h 11. i 12. novembra.

„Dokazi, svedočenja…motivišu se ratom Oslobodilačke vojske Kosova, iako su ograničenje datumi od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000! Da odgovorim pozitivno na ovaj poziv, obavezuje me jedan deo neodgovornih poslanika Skupštine Republike Kosova, koji su glasali ovaj sud“, napisao je Krasnići na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je izjavio da će na ovom Sudu svedočiti o pravednoj borbi OVK.

Prethodnih dana, da je primio poziv Specijalnog suda potvrdio je i bivši zapovednik KBS Kadri Kastrati, a na razgovor od strane Specijalnog suda pozvan je bio je i vršilac dužnosti premijera Ramuša Haradinaj, koji je podneo ostavku na funkciju premijera posle dobijanja poziva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: