Vučetić silovanim Vukovarkama: Izdali su vas oni koji se bore protiv ćirilice

Saborski zastupnik Marko Vučetić putem Fejsbuka komentarisao je protest "Pravda za devojčice", ali i događanja u Vukovaru.

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

22:27

Vučetić silovanim Vukovarkama: Izdali su vas oni koji se bore protiv ćirilice

Vučetić u svojoj kratkoj objavi napominje kako se današnjim protestom šalje poruka da se treba boriti za sve silovane žene u Hrvatskoj, pa tako i za one koje su to doživele za vreme rata, prenosi Index.hr.

Za to isto se, smatra Vučetić, ne bore oni koji se bore protiv ćirilice.

"Za sve one kojima nije jasno da se borbom za pravdu za silovane devojčice i žene, borimo i za pravdu za silovane devojčice i žene u ratu, trebamo to jasno ponoviti: borimo se za pravdu za silovane devojčice i žene u RH. Za to se ne bore oni koji su protiv ćirilice", napisao je on.

"Zbog toga se posebno obraćam svim silovanim Vukovarkama: izdala vas je država, izdali su vas isti oni koji se bore protiv ćirilice i tu borbu pretvaraju u borbu protiv vaših silovatelja, a tako štite sebe i njih - sebe od političke smene, a njih od zakona i zatvora", napisao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: