“Ostavku ne dam ni za šta na svetu”

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev posle navoda medija da podnosi ostavku rekao je da "ostavku ne da ni za šta na svetu",saznaje B92 iz izvora bliskih Zaevu

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Pročitajte još:

Kraj! Prekinuti razgovori o Albaniji i Severnoj Makedoniji

Obrt: "Tačna informacija je da Zaev nije podneo ostavku"

Pojedini mediji javili su ranije da je Zaev dao ostavku, međutim, kako saznajemo, on je to demantovao, kao i makedonska vlada.

Diplomatski izvori EU izjavili su u petak u Briselu da je makedonski premijer Zoran Zaev podneo ostavku, javila je ranije italijanska novinska agencija Ansa, što je preneo makedonski portal Net pres.

Brojne reakcije, odnosno spekulacije medija usledile su posle današnje odluke evropskih lidera da odlože donošenje odluke o početku pristupnih pregovora sa Severnom Makedonije do 31. oktobra, uz raniju izjavu makedonskog premijera da će nedodeljivanje datuma dovesti do pada njegove vlade.

Na samitu lidera EU u Briselu Francuska je blokirala dodelu datuma za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Sputnjik je naveo da je Zaev kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Na pitanje Tanjuga da li je tačna informacija koju su preneli pojedini mediji, da je Zaev podneo ostavku, iz makedonske vlade su odgovorili da je informacija pogrešna.

"Tačna informacija je da Zaev nije podneo ostavku", navodi se u kratkom odgovoru za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu