Stiže Medvedev, biće gužve: Zatvaraće se ulice i auto-put, izmene i na linijama GSP

Povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda i dolaska premijera Rusija Dmitrija Medvedeva prestonica će u subotu biti "blokirana", pišu "Novosti".

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Andrea Verdelli/Getty Images
Andrea Verdelli/Getty Images

Pročitajte još:

Medvedev u Beogradu: Više od 5.000 policajaca, osam lokacija i 45 minuta "oči u oči"

Medvedev bi avionom na Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo da stigne oko 12 sati, a onda će se zaputiti na vojni aerodrom u Batajnici, gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prisustvovati prikazu sposobnosti vojske Srbije.

To znači da će, navodi list, auto-put u ovom periodu biti blokiran, kao i pristup ulicama oko vojnog aerodroma.

U 14.30 sati zakazan je doček Medvedeva u Palati Srbija, pa se opet očekuje zatvaranje auto-puta od Batajnice do grada, kao i ulica oko Palate Srbija. Saobraćajnice od Palate Srbija, do Skupštine, uključujući i Brankov most, biće zatvorene za saobraćaj tokom prolaska delegacije u periodu od 16 do 16.30 sati, pošto je prema protokolu predviđeno obraćanje Medvedeva poslanicima.

Zatim sledi polaganje venaca na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda u 17 sati, te će najverovatnije biti zatvoren Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova i Mije Kovačevića i to do 17.50 sati.

Medvedeva predsednik Vučić zatim ponovo očekuje u Palati Srbija, što znači da će Terazijski tunel i Brankov most biti neprohodni do 18 časova.

Svečana akademija u Sava centru počinje u 20 sati, pa će nešto ranije ulice u ovom delu Novog Beograda biti zatvorene za saobraćaj. Posle proslave, gost iz Rusije vraća se kući, što znači da sugrađani nanovo mogu da očekuju zatvaranje Auto-puta do prolaska delegacije do aerodroma.

Inače, zbog manifestacije "Dani slobode" za saobraćaj će, tokom vikenda, biti zatvorene ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva. Trolejbusi 21, 22 i 29, kao i linija 31 voziće do Slavije. Linije 24, 26, 27, 37, 44 voze izmenjenom trasom, dok 43 i 96 saobraćaju skračeno, do Pančevačkog mosta.

strana 1 od 121 idi na stranu