Obradović vređa i preti Vučiću na Tviteru, usledile reakcije

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, uputio je pretnje i uvrede predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izvor: B92

Petak, 18.10.2019.

18:18

Obradović vređa i preti Vučiću na Tviteru, usledile reakcije
Printskrin, arhiva b92

Uputio je pretnje i uvrede povodom njegove izjave da "na Kosovu nije sve naše, a nije ni njihovo", na način neprimeren i neuobičajen u obraćanju instituciji predsednika Republike.

Citirajući samo deo Vučićeve izjave - "na Kosovu nije sve naše" - Obradović na Tviteru poručuje predsedniku da je "izdajničko đubre" i preti: "E, za ovo si moj", te najavljuje fizičku silu "prvom prilikom" kad se vide.

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović smatra da se Obradovićeva izjava, u skladu sa zakonima, može smatrati krivičnim delom ugrožavanja sigurnosti predsednika Republike, koje se, dodaje, goni po službenoj dužnosti.

Stefanović očekuje reagovanje nadležnog tužilaštva.

U međuvremenu, na Obradovićevu izjavu usledila su politička reagovanja, u kojima se ističe da je istup lidera Dveri sraman i istovremeno kukavički.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručuje da je Obradović, "hrabar sa sigurne daljine", odatle opet širi pretnje.

"Ljotićevac jednom, ljotićevac uvek", zaključuje Vulin i navodi da su ljotičevci šamarali i na streljanje vodili vezane kragujevačke đake, ali da neće moći "ljude sa slobodnim rukama".

Tvit Boška Obradovića osudili su kao sraman i zabrinjavajući članovi rukovodtsva SNS, pa tako Aleksandar Savić ističe da se od Boška Obradovića, kojeg smatra fašistom, ništa drugo ne može ni očekivati.

"Budući da je nasiljem ušao u Skupštinu, da je pretukao novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović, pretnje predsedniku Vučiću su samo kap u moru morbidnosti i ludila koju Đilasovi sledbenici svakodnevno demonstriraju, a svo to siledžijstvo predvodi Boško Obradović", naveo je Savić u pisanoj izjavi.

Dodao je da se Obradović i njegovi politički partneri iz Saveza za Srbiju na taj način bore za vlast u odsustvu političkih ideja i politike.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković ističe da je Obradovićev tvit izraz porimitivizma, siledžijstva, koje demonstrira u politici od ranije, čak i u napadima na žene.

Mirković navodi da se predsednik Vučić tih budalaština ne plaši, niti se na njih obazire.

Nemanja Manjak, član Beogradskog odbora SNS, kaže da poslednja pretnja Obradovića oslikava "patologiju koju svi Đilasovci pokazuju svakodnevno, mesecima unazad", ali se pita da li to što rade prelazi granicu normalnosti.

On je pozvao nadležne organe da reaguju i stanu na put siledžijstvu u politici i na javnoj sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: