Posle požara nov protest migranata na Samosu: "Sloboda"

Migranti smešteni u prihvatnom centru na grčkom ostrvu Samos protestovali su drugi dan, tražeći da im bude omogućeno da napuste ostrvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.10.2019.

18:52

Posle požara nov protest migranata na Samosu:
EPA-EFE/ STR

Osoblje prihvatnog centra je napustilo objekat, kako bi sprečilo potencijalnu eskalaciju, a migranti su izašli izvan centra uzvikujući "sloboda".

Policija je nadgledala situaciju i na kraju vratila migrante u centar, prenosi ANA.

Migranti su juče organizovali miran protest na centralnom trgu grada Samosa, gde su smešteni pošto je u ponedeljak izgoreo deo prihvatnog centra u požaru koji je buknuo tokom svađe stanovnika.

Mnogi migranti sada žive na otvorenom u okolini grada.

Zvaničnici opštine istočnog Samosa kažu da su incidenti rezultat prenaseljenosti prihvatnog centra, u kojem je smešteno 4.000 ljudi, iako je objekat predviđena za nekoliko stotina.

Dvanaest azilanata različitih nacionalnosti i starosne dobi od 15 do 34 godine uhapšeno je juče u vezi sa nasilnim incidentima koji su u ponedeljak izbili na Samosu i rezultovali paljenjem i uništavanjem objekta.

Sedam osoba optuženo je za učešće u incidentima, dok se dve osobe optužene za pokušaj ubistva zbog upotrebe oštrih predmeta tokom nasilja.

Četiri osobe optužene su za učestvovanje u sukobima, a jedna osoba je optužena da je podmetnula požar.

Sukobi migranata prošlog meseca izbili su na ostrvu Lezbos kada bilo žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: