Dvoje državljana SAD uhapšeno u Kini

Dvoje američkih državljana uhapšeno je u Kini zbog sumnje da su organizovali ilegalan prelazak granice, saopštili su danas kineski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

16:55

Dvoje državljana SAD uhapšeno u Kini
Ilustracija: Depositphotos/ Kelpfish

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang je rekao da je policija u istočnoj provinciji u Điangsu 27. i 29. septembra uhapsila Alisu Peterson i Džejkoba Harlana.

Oboje su povezani sa organizacijom "Kineski horizonti", sa sedištem u Ajdahu, a u pitanju je, kako stoji na njihovom sajtu, program za učenje engleskog jezika.

AP napominje da je za krivično delo organizovanja drugih za ilegalan prelazak granice zaprećena minimalna kazna od dve godine zatvora, a pod određenim okolnostima može biti izrečena i doživotna robija.

Američka ambasada u Pekingu je potvrdila da je upoznata sa hapšenjem, ne navodeći detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: