Preminuo kongresmen koji je bio ključna osoba u istrazi protiv Trampa

Demokratski kongresmen Ilajdža Kamings iz Merilenda, poznat po tome što je vodio istragu protiv američkog predsednika Donalda Trampa preminuo u 68. godini.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

13:04

Preminuo kongresmen koji je bio ključna osoba u istrazi protiv Trampa
Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je preminuo od komplikacija nastalih zbog dugogodišnjih zdravstvenih problema, prenosi AP.

Kamings, rođen kao sin zemljoradnika postao je moćan član Predstavničkog doma i predsedavajući Odbora za nadzor i reforme koji je vodio istragu protiv Trampa.

Zalagao se za siromašne i za crnačku zajednicu, a kao predsedavajući Odbora predvodio je više istraga o sporazumima koje je potpisala američka vlada, kao i istragu o članovima Trampove porodice koji rade u Beloj kući.

Smatrao se i ključnom figurom u procesu opoziva Trampa koji su pokrenule demokrate pre nekoliko nedelja, ali zbog bolesti nije mogao da učestvuje u radu Kongresa. Ne zna se tačno koje je probleme imao, sem da je ranije bolovao od srca i imao probleme sa kolenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: