Zatvorene 24 privatne zdravstvene ustanove

Od početka godine zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila je 4.017 nadzora medicinskih ustanova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.10.2019.

20:30

Zatvorene 24 privatne zdravstvene ustanove
Ilustracija: Depositphotos/ vilevi

Zbog nepoštovanja propisa, za 24 privatne zdravstvene ustanove izrečena je zabrana rada, izjavio pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Poslednja zabrana rada izrečena je juče ordinaciji opšte medicine u Ulici vojvode Vlahovića u Beogradu u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja koja se nije probudila iz opšte anestezije.

Stamenković pojašnjava da je inspekcija ministarstva, osim što je obavila 4. 017 nadzora medicinskih ustanova, imala i 438 savetodavnih poseta.

U 34 slučaja nadležnima su podnete prekršajne prijave zbog kršenja zakona - za nepoštovanje prava pacijenata, kaže on.

On dodaje da nadležna zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja pravi plan nadzora na osnovu određene procene rizika.

"Sve ostalo što radimo, a to je više od 70 odsto su vanredni nadzori po prijavama građana, ali i državnih organa koji nam sugerišu, dostavljaju dopise sa određenim nepravilnostima i prijavama", rekao je on i dodao da je reč o tužilaštvima, policiji i drugim državim organima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: