Deca iz vrtića "Petar Pan" posetila fabriku Jazak vode

Mališani iz predškolske ustanove „Petar Pan“ iz Novog Sada posetili su fabriku fruškogorske vode Jazak.

Izvor: NIS
Podeli
Foto: NIS
Foto: NIS

Deca su od zaposlenih u pogonu za pijaću vodu Jazak imala priliku da čuju o tome kako se odvija proces proizvodnje i flaširanja Jazak vode, a kroz zanimljiv razgovor i druženje sa zaposlenima, usvojila su nova znanja o važnosti zaštite prirode, značaju vode i celokupnog ekosistema.

Jazak, izvorska voda visokog kvaliteta, već trinaest godina proizvodi se i puni u istoimenom pogonu za pijaću vodu, u okviru Nacionalnog parka Fruška gora, koji je poznat po brojnim prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ova voda visokog kvaliteta i bogatog mineralnog sastava potiče sa jednog od najčistijih fruškogorskih izvorišta prirodne vode koje je smešten u neposrednoj blizini manastira Jazak u Vojvodini.

Pored toga što izvire u uslovima netaknute prirode, Jazak voda se proizvodi u skladu sa najvišim tehnološkim, industrijskim, kao i bezbednosnim standardima u ovom segmentu proizvodnje. Posebna je i po izbalansiranom mineralnom sastavu i idealnom, dva prema jedan, odnosu magnezijuma i kalcijuma, minerala koji su neophodni za pravilno odvijanje većine procesa u našem organizmu. Dodatno, poznatu vodu karakteriše i nizak sadržaj natrijuma i suvog ostatka, a sve navedene karakteristike Jazak vode potvrđene su na osnovu rezultata istraživanja sprovedenih u sedam laboratorija u Srbiji.

Za kompaniju NIS, koja rukovodi proizvodnjom Jazak vode visokog kvaliteta, zaštita životne sredine predstavlja jedan od glavnih prioriteta i integralni deo strategije efikasnog upravljanja. U skladu sa tim, ambalaža Jazak vode nedavno je izmenjena, a manji čep i manja gramatura dodatno doprinose zaštiti prirode.

U svom poslovanju, NIS se pre svega vodi principom odgovornosti, kako prema zaposlenima, tako i prema prirodi i zajednici. Zato je jedan od prioriteta kompanije i pravilna edukacija koja na najbolji način može da doprinese podizanju svesti o značaju očuvanja prirode. Posebno je važno da najmlađe generacije usvoje zdrav odnos i poštovanje prema prirodnim lepotama koje nas okružuju, jer na taj način budućnost našeg ekosistema neće biti ugrožena.

Foto: NIS
Foto: NIS

strana 1 od 121 idi na stranu