Barselona: Lete rolne toalet papira FOTO/VIDEO

Demonstranti u Barseloni bacali su rolne toalet papira, trećeg dana protesta zbog presuda katalonskim separatistima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.10.2019.

21:48

Barselona: Lete rolne toalet papira FOTO/VIDEO
Foto: EPA-EFE/ TONI ALBIR

U glavnom gradu Katalonije okupile su se desetine hiljada ljudi, a organizatori kažu da su odlučili da bacaju toalet papir zato što "ima mnogo toga što treba očistiti".

Stotine policajaca je u pripravnosti zbog mogućeg izbijanja nasilja, nakon što je u protekla dva dana u sukobima u Barseloni i drugim katalonskim gradovima povređeno više od 200 ljudi.

Direktor katalonske regionalne polcije Pere Ferer rekao je da vlasti očekuju izbijanje novih sukoba sa radikalnim separatistima.

Demonstranti iz više gradova Katalonije danas su krenuli u protestni marš sa namerom da do petka stignu u Barselonu.

Protesti su počeli u ponedeljak, pošto je Vrhovni sud u Madridu osudio devet bivših katalonskih političara i aktivista na zatvorske kazne od devet do 13 godina, zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Troje preostalih optuženih proglašeni su krivima samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Žunkeras osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova radi organizovanja referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: