Jarinje: Zabranjen unos slika akademske slikarke; Đurić: Fašističko ludilo Prištine

Izložba slikarke Suzane Stojadinović, koja je večeras trebalo da bude otvorena otkazana je, jer na prelazu Jarinje nije dozvoljeno da unese slike na Kosovo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92/PT
Foto: B92/PT

Stojadinovićeva je za Kosovo Onlajn rekla da je zaprepašćena onim što je doživela na prelazu Jarinje.

“Službenik na prelazu mi je rekao da pokupim svoje stvari i izađem iz autobusa, da moji radovi ne mogu da pređu granicu jer im nije dostavljeno zvanično obaveštenje od njihove vlade i da ne mogu da me puste", rekla je Stojadinovićeva.

Ona je dodala da pored srpskog ima i meksičko državljanstvo, ali kako Meksiko nije priznalo Kosovo, to joj nije bilo od pomoći.

Informaciju o otkazivanju za večeras najavljene izložbe slika na svom fejsbuk profilu je potvrdio i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta.

Đurić: Fašističko ludilo Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas povodom vesti da na Jarinju akademskoj slikarki Suzani Stojadinović nije dozvoljeno da unese svoje slike na Kosovo.

"Ovo je fašističko ludilo Prištine. Pozivam kulturnu javnost Srbije i Evrope da digne svoj glas", rekao je Đurić za Kosovo Onlajn.

strana 1 od 119 idi na stranu