ROSU prvo upala u pogrešan stan; "Tresla sam se"

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su uhapsili policijskog službenika Radeta Basaru u severnoj Mitrovici, upali su najpre u pogrešan stan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Besar Ademi/Anadolu Agency/Getty Images
Besar Ademi/Anadolu Agency/Getty Images

ROSU je upala prvo u stan porodice Stanković, u istoj zgradi.

Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili metalna ulazna vrata i potom naoružani upali u spavaću sobu, gde je, osim bračnog para Stanković, bio i njihov maloletni sin, objavio je portal Kosovo onlajn.

Prema rečima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najpre pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim i njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, kaže, ostala sama u sobi sa detetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.

"Izveli su supruga i pitali gde živi komšija kojeg su tražili i otišli su sprat iznad. Ja sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: 'Šta hoćete opet?' Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: 'Pa gde živi, reci gde živi!'. Na to sam im odgovorila: 'Gore negde', jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi", rekla je za Kosovo onlajn Bojana Stanković.

Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje veruje da su Albanci.

"Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske", kaže Bojana i dodaje da se uplašila da joj nisu odveli dete, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe:

"Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina".

Zbog pretrpljenog stresa, kako je rekla, Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita - ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.

strana 1 od 119 idi na stranu