Oružana pljačka banke u Subotici, odneli džak s milion evra VIDEO

U centru Subotice, u Ulici Dimitrija Tucovića jutros oko 9 h izvedena oružana pljačka Banke "Poštanske štedionice".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Belchonock
Ilustracija: Depositphotos/ Belchonock

Nema povređenih, a odnet je džak novca, javlja RTS.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, maskirani napadač sačekao je radnika banke ispred filijale u Dimitrija Tucovica 3, pucao je u vazduh i oteo mu džak sa novcem.

Očevici iz ulice navode da ga je u automobilu italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu.

U subotičkoj policiji su potvrdili RTS-u da se pljačka dogodila, a ekipe MUP-a, uključujući i forenzičke, sada su na uviđaju.

Na mestu pljačke je i zamenik višeg javnog tužioca iz Subotice.

Za sada nije poznato koliko je tačno novca odneto, u tužilaštvu sumnjaju da je reč o iznosu od oko milion evra.

Banka Poštanska štedionica, a.d Beograd povodom oružane pljačke koja se danas dogodila ispred njene ekspoziture u Subotici, izrazila je zadovoljstvo što niko od klijenata i zaposlenih nije povređen.

U saopštenju Banke se navodi i da su preduzete sve neophodne mere bezbednosti i ispoštovana je zakonska regulativa, kao i interne procedure Banke. Banka je zahvalila zaposlenima i obezbeđenju na profesionalizmu i adekvatnoj reakciji u datoj situaciji, a posebno pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na brzoj reakciji.

"S obzirom na adekvatnu tehničko-tehnološku opemljenost, Banka Poštanska štedionica će pružiti svu neophodnu podršku istražnim organima u cilju rasvetljavanja ovog slučaja", navodi u saopštenju Banka Poštanska štedionica, a.d., Beograd.

strana 1 od 112 idi na stranu